Testissä Bluebiit AAVA

Kategoria Android, Testi | Tagit , , , , ,

Tässä lyhyt arvio Bluebiit AAVA -tabletista, jollaisen sain testattavaksi ja arvioitavaksi. Bluebiit pieni suomalainen tabletvalmistaja. Laite on ollut jutun kirjoitushetkellä käytössä reilun kuukauden. Itselläni on toistakymmentä tablettia ja myös puhelin vaihtuu suht tiuhaan, joten vertailukohtia löytyy.

Uunituoreena paketista

Uunituoreena paketista

AAVA on 10 tuumainen Android 4.1 tabletti, joka on ulkomuodoiltaan saanut reilusti vaikutteita iPadista. Laite on kädessä mukavan kevyt ja laajan käytännössä 180 asteen katselukulman ansiosta tämä myös istuu sylissä kivasti.

Laitteessa on Rockchip RK3066 piirisarja, 1,6Ghz tuplaydin prosessori, giga rammia ja 16 gigatavua tallennustilaa. Lisäksi laite tukee micro-SD -kortteja joten tallennustila tuskin loppuu kesken. 3G:tä tai GPS:ää ei ole, mutta wifi (b/g/n) ja Bluetooth sentään löytyy. Periaatteessa USB-host -portin kautta pitäisi 3G-nettitikku toimia, mutta omaa ZTE-tikkua en saanut pelittämään. Bluebiitillä on kuulemma valikoimissa tikkuja joilla tämä varmasti toimii, joten sieltä kannattanee kysellä ensin. Operaattoreilla on myös "wlan-mokkuloita" jolloin yhteensopivuusongelmia ei myöskään ole.

Suorituskyky

Käytössä laitteen tehot on "riittävät", eli harvassa kohtaa huomaa mitään lagisuutta enkä ole vielä yhtään peliä löytänyt joka ei toimisi. Esimerkiksi verkkopeli Shadowgun: Deadzone pyörii laitteessa nätisti, mutta 720p telkkariin liitettäessä tämä peli alkaa hieman hidastelemaan.

Suorituskykytesteissä AAVA asettui aivan Asus Transformer Prime TF201 perään ja joissain jopa vähän edelle. Esimerkiksi Quadrant Standard -testissä pisteitä irtosi 4121 (vrt. Asus Transformer Prime TF201 3975 pistettä ja Samsung Galaxy Tab 2 10.1 2598 pistettä).

Google Chrome -selain meinaa myös hieman lagia tässä, joten päädyinkin lopulta käyttämään Dolphin Browseria. Minkään muun sovelluksen kohdalla vastaavaa ongelmaa ei ole esiintynyt.

Nörtille tärkein, eli roottaus

Kuten aina uusien "ei-yleisten" laitteiden kanssa roottaus voi aiheutua ongelmalliseksi. Ajureita saatika toimivaa ADB.tä ei meinannut löytyä (selvisi että Googlen oma ADB ei yleisesti toimi RK3066 kanssa). Lopulta ajuriongelmaan löytyi ratkaisu Moborobosta. Tuo osasi asentaa toimivat ajurit ilman ongelmia. Toimiva ADB-silta taas löytyi XDA:n threadista. Tuo työkalu on alunperin suunniteltu muille laitteille, mutta ilmeisesti toimii kaikissa RK3066 -laitteissa. Samalla työkalulla onnistui sitten myös roottaus. Erityisesti Moborobo pitää pitää mielessä tulevia laitetestauksia varten.

Yhteenveto

Näyttö tukee kymmentä kosketusta (yksi meni kuvan ottamiseen)

Näyttö tukee kymmentä kosketusta (yksi meni kuvan ottamiseen)

Plussat

 • Ohut ja kevyt - jopa 10 tuumaiseksi
 • Käytännössä 180 katselukulma
 • Loistava akku - täydellä akulla pelaa ja surffaa monta tuntia

Miinukset

 • Ei GPS tai 3G
 • Ei lataudu micro-USB -väylästä, vaan tarvitsee oman laturinsa
 • Ladatessa seinästä (2000mA) näyttö reagoi välillä käytettäessä haamupainalluksia (USB-väylästä ladatessa ei ongelmia)
  PÄIVITYS: Sain BlueBiitiltä uuden 1500mA laturin jonka kanssa tätä ongelmaa ei enää ole.
 • Yhdistetty volume/back/home -nappi ei toimi aina kuten pitäisi, joten äänenvoimakkuutta tulee säätää pika-asetuksista fyysisten nappien sijasta.
  PÄIVITYS: BlueBiitiltä on tullut laitteesta päivitetty versio jossa äänenvoimakkuuden säätö vaikuttaa toimivan.

Yleisesti ottaen laite on ylittänyt omat odotukseni ja löytänyt paikkansa meidän perheen sohvakoneena.

3 kommenttia artikkelissa “Testissä Bluebiit AAVA

  • Arto on said:

   399€ Bluebiitin kaupasta, mutta ainakin välillä kamppiksissa myyvät pihalle 299€ sisältäen hyvän kasan lisävermeitä mukana.

Kommentoi juttua