Kikkailua: Luo ilmainen Google Apps for Business -tili

Kategoria Google Apps, Ohje | Tagit , ,

TÄMÄ TEMPPU EI ENÄÄ TOIMI! Google veloittaa kuukausimaksu nyt myös App Enginen kautta tehdyistä tileistä. Toistaiseksi ei siis ole tapaa jolla Appsit saisi ilmaiseksi käyttöön. Mikäli haluat saada sähköpostit ilmaiseksi oman domainin alle, paras keino toistaiseksi on Zoho Mail.

Google ilmoitti viime joulukuussa, että Google Apps for Business -tilit ovat jatkossa maksullisia (50$/vuosi/käyttäjä). Aiemmin Googlelta on saanut kymmenen käyttäjän tilin ilmaiseksi, jonka jälkeen maksua on vasta alettu keräämään. Google Apps for Business mahdollistaa siis oman domainin käytön Googlen palveluiden alla, esimerkiksi minun [email protected] sähköposti on käytännössä Gmailissa. 50$/vuosi ei ole paljoa hyvästä palvelusta, mutta joskus tulee tarpeen tehdä pieniä kokeiluprojekteja joihin tarvitsee yhden tai kaksi sähköpostilaatikkoa eikä aina viitsisi tuota summaa maksaa. Niinpä systeemistä piti etsiä aukko. Olen tällä kikalla tehnyt jo pian kymmenen uutta ilmaista tiliä, joten ajattelin jakaa sen myös muille.

Tällä tavalla saat siis tehtyä yhden sähköpostiosoitteen per domain. Mikäli tarvitset useampia, ei tästä kikasta ole hyötyä.

Google App Engine pelastaa

App Engine on Googlen pilvipalvelu jossa kehittäjät voivat ajaa omia sovelluksiaan. Sovellukselle voi myös varata oman domainin, sekä luoda Google Apps -tilin. Tämä tili on käytännössä sama kuin Google Apps for Business mutta tarjoaa yhden ilmaisen tunnuksen, eli se on juuri sellainen mitä tarvitsemme.

Voit ottaa Google App Enginen käyttöön omilla Google-tunnuksillasi (esim. Gmail-tili) täältä
https://appengine.google.com/

Kirjautumisen jälkeen voit luoda uuden sovelluksen

Domain ja nimi -kenttiin voit keksiä kuvaavan termin, esim. oma domainisi.

Domain ja nimi -kenttiin voit keksiä kuvaavan tekstin, esim. oma domainisi.

 

Täytä vain "Application identifier" ja "Application title", muut kentät voi jättää oletukselle.

Seuraavaksi pääset sovelluksen hallintapaneeliin. Valitse tästä vasemmalta "Administration"-alta "Application settings". Tuolta sivulta "Domain setup" ja siitä "Add domain..."

Valitse "Sign up for Google Apps Standard"

"Domain name"-kentän voi jättää tyhjäksi

Painamalla "Sign up for Google Apps Standard" pääset luomaan itsellesi ilmaisen yhden käyttäjän Google Apps -tilin ja säästät 50$/vuosi verrattuna normaaliin Google Appsiin verrattuna, ole hyvä 🙂

 

Artikkelikuva CC super bond1