Hajatelmia Elisa Lompakosta

Kategoria Testi, Yleinen | Tagit , , , ,

Otin reilu viikko sitten käyttöön Elisa Lompakon sillä se vaikutti mielenkiintoiselta hankkeelta. Lisäksi tietty palvelun mahdolliset tulevat rajapinnat kiinnostavat. Elisa Lompakko tarjoaa tällä hetkellä kolme eri käyttömahdollisuutta

  • Nettimaksukortti, eli "virtuaalinen prepaid MasterCard"
  • Rahaviestit, eli voit lähettää tekstiviestillä kaverillesi rahaa
  • Maksutarra, eli MasterCard PayPass -tarra jolla voit maksaa ostoksesi helposti koskettamalla maksupäätettä

Homma toimii siten, että siirrät ensin omasta verkkopankistasi rahaa Lompakkoon ja tämän jälkeen voit käyttää rahaa haluamallasi tavalla. Nettimaksukortti maksaa 0,25€ + 0,50€/kk ja maksutarra kertamaksun 5€. Rahaviestien lähettäminen on ilmaista.

Ei mennyt niinkuin Strömsössä

Päätin siirtää verkkopankkimaksulla (siirtokulu 0,22€) Lompakkooni 5€. Menin tietokoneella verkkomaksuun ja päätin samalla hetkellä kirjautua lompakkooni puhelimella jotta näkisin heti kuinka laite ilmoittaa siirrosta. En tietenkään tajunnut että kirjautumiseni puhelimessa kirjaa minut ulos tietokoneella, ja kun verkkomaksun jälkeen siirryin takaisin lompakkoon antoi Elisa vastauksena pelkän JSON-oksennuksen tyyliin "istunto on päättynyt". Kirjauduin tietokoneella uudestaan Lompakkoon ja huomasin että summaa ei näy tililläni. Verkkopankistani lähti siis 5,22€, mutta vitosta ei ikinä saapunut Lompakkoon asti.

Soitto asiakaspalveluun

Odotin rahan siirtymistä Lompakkooni tai takaisin tililleni viikon, kunnes päätin soittaa maksulliseen asiakaspalveluun. Hinta matkapuhelimesta soitettuna on suht suolaiset 0,17€ per minuutti ja lopulta puhelu kesti 15 minuuttia kun asiakaspalvelija selvitteli asiaa reskontrasta. Lopulta annoin kaikki verkkomaksun tiedot (omatilinumero, heidän tilinumero, arkistointitunnus, viite, summa, maksupäivä) ja hän laittoi asiaa eteenpäin.

Loppu hyvin, (lähes) kaikki hyvin

Pari tuntia puhelun jälkeen sain Elisalta tekstarin, että asiani on nyt hoidettu. Tsekkasin lompakon ja siellä vihdoin näkyi summa 5,22€. Olivat siis laittaneet myös tuon verkkomaksun palvelumaksun tuohon mukaan, mikä ei haitannut ollenkaan ottaen huomioon reilu 2,5€ mitä minulle maksoi soittaa asiakaspalveluun ja selvitellä tämä asia.

Eli note-to-self: muista jatkossa tarkistaa kirjaako käyttämäsi palvelu sinut ulos mikäli kirjaudut sisään toisella laitteella. Ja tietty note-to-Elisa: verkkomaksun tiedot voisi kyllä tallentaa vaikka käyttäjän istunto olisikin päättynyt. Kaikki parametrit kulkevat kuitenkin maksun mukana koko maksusuorituksen ajan.

Yksi kommentti artikkelissa “Hajatelmia Elisa Lompakosta

  1. Pingback: ISIC-kortti, yhdistelmäkortti, Elisan lompakkopalvelu… – Matkalla Saksaan

Kommentoi juttua