NFC:tä elämään

Kategoria Yleinen

Near Field Communication (NFC) on RFID-tekniikkaa hyödyntävä tekniikka laitteiden kättelyyn (tunnistamiseen) ja tiedonsiirtoon hyvin lyhyille, korkeintaan muutamien senttimetrien etäisyyksille kapealla tiedonsiirtokaistalla.

Olen ollut suuri NFC-fani jo pitkään ja olen omistanut NFC-puhelimen jo pari vuotta. NFC ei sinällään ole mikään uusi ja mullistava juttu, mutta sitä voi käyttää yksinkertaistamaan arkisia juttuja joiden näpyttelyssä muuten tuhraantuisi joitain sekunteja. Tarvitset vain NFC:tä tukevan puhelimen (lähes kaikissa uusissa Androideista ja Windows Phoneista löytyy tämä) sekä RFID-tarroja (tagi).

Tageja saat tilattua esim. TagAgelta tai TopTunnisteelta. TagAge myy tageja huomattavasti pienemmissä erissä, joten suosittelen katsomaan sen ensin. Esimerkiksi Starter Kitillä pääsee mukavasti alkuun.

Tekniikka siis yleistyy laitteissa mukavaa tahtia mutta tuntuu että kukaan ei tiedä onko hänen puhelimessa NFC saatika miten sitä voisi käyttää. Tässä on lista muutamista käyttökohteista joista itselleni on ollut hyötyä.

Hotspot toggle

Läppärissäni ja tableteissa on tagi johon olen koodannut NFC Task Launcher -sovelluksen avulla 3G-hotspot togglen. Eli kun kosketan puhelimellani läppäriä / tablettia, alkaa puhelin jakamaan langattomasti nettiä näille laitteille. Toisella kosketuksella jakaminen lopetetaan.

Musaa nopeammin

Hommasin Bluebiitiltä Soundball -kaiuttimen joka soittaa musiikkia puhelimesta bluetoothin yli. Liimasin tämän pohjaan NFC-tagin johon koodasin NFC TagWriterillä automaattisen BT-parituksen kyseisen kajarin kanssa sekä käskyn käynnistää musiikkisoitin. Eli koskettamalla kajaria puhelin käynnistää bluetoothin, parittaa laitteet (riippumatta onko niitä aiemmin paritettu) sekä alkaa soittamaan musiikkia.

Työajan seuranta

Käytän työajan seurantaan Timesheet-sovellusta. Olen liimannut näytön alle tagin jokaista projektia varten ja koskettamalla tagia sovellus aloittaa / lopettaa työajan seuraamisen kyseiselle projektille. Näin projektien välillä hyppiminen on helpompaa eikä työajan seurantaan tarvitse käyttää aikaa.

Mitä muuta?

Tässä satunnaisia ideoita joita olen kokeillut / pitäisi kokeilla. Ehdottakaa kommenteissa lisää!

  • Yö/päivä -asetus (yöpöydän reunalla tagit josta vaihtaa "äänetön, data pois" <=> "äänet päällä, data päälle, hae sähköpostit")
  • Autoon tarra "navigoi kotiin"
  • Tiedonsiirto Android Beamilla laitteesta toiseen
  • ...

Artikkelikuva CC BY-NC-SA, hedrinbc

Yksi kommentti artikkelissa “NFC:tä elämään

Kommentoi juttua