Barbecue Bacon Explosion ja muuta hyvää

Kategoria Ruoka | Tagit ,

1Hieno lauantai tiedossa. Perhe häädetty kotoa, kavereita tulossa draftaamaan ja pelaamaan MtG sekä nauttimaan sivistyneesti virvokkeita. Perinteiseen tapaan porukalle pitää valmistella jotain syötävää ja tällä kertaa vuorossa on jo pitkään työlistalla ollut Bacon Explosion (tai Barbecue Bacon Explosion tai Bacon Bomb). Reseptistä löytyy netistä lukuisia variaatioita ja itsekin teen yhden sellaisen.

Tarvitaan

  • Vajaa kilo pekonia (tai kylkisiivuja)
  • Vajaa kilo possun jauhelihaa (ostin 80/20 sikanautaa kun ei löytynyt parempaa)
  • Cheddaria
  • Paprikaa, chiliä, herkkusieniä, tai muuta vastaavaa
  • Mausteita & marinaadia

2Pekoniristikko

Paikallisista ei löytynyt kylkisiivua tai muuta "paksua pekonia", joten käytin Lidlin tarjouskamaa. Koska pekoni oli suht ohutta laitoin kaksi päällekäin, tavaraa meni tähän 4,5 pakettia (á 140g). Tein ristikon folion päälle jolloin lopputulos oli helpompi kääriä. Ristikon päälle reilusti kuivamarinaadia.

Lihakerros

Maustoin jauhelihan tuoreella basilikalla ja satunnaisilla etelästä tuoduilla mausteilla, ja taputtelin koko komeuden pekoniristikon päälle.

3Lisää pekonia

Kuutioin pari pakettia pekonia, punasipulin, paprikan, chilin sekä valkosipulia ja heitin nämä pannulle. Kun pekoni oli super-rapeaa kippasin nämä lihojen päälle. Ja tämän kaiken päälle vielä kevyesti cheddaria.

Käärien kasaan

Tämä oli valmistuksessa ehkä haastavin vaihe. Käärin ensin jauhelihan rullalle niin että pekoniristikko jäi paikalleen. Nipistin rullan päät umpeen ettei tavara valu ulos (no vähän sitä valui silti...) ja rullasin taas vastakkaiseen suuntaan pekoniristikon koko komeuden ympärille. Tässä vaiheessa viimeistään huomasin että täytettä oli vähän turhan paljon eikä päitä meinannut enää saada umpeen. Jotenkuten tämä onnistui kuitenkin. Lisäksi päihin olisi voinut jättää enemmän "liikkumavaraa" pekonille että olisi saanut paremmin lomittain saumat.

Marinoin pintaa vielä reippaasti ja laitoin mukaan myös vähän sokeria. Lopuksi kietaisin folioon ja paketti on nyt jääkaapissa maustumassa yön yli. Lauantaina näytetään tälle grilliä noin parin tunnin ajan, toivotaan että Weberissä riittää kaasu.

n. 2kg "valmis" mörkö

n. 2kg mörkö

Kevyttä päivällistä tasoittamaan lisukkeeksi syntyy vielä kermaperunoita. Nomnom. Yöpalaksi olisi tarkoitus tehdä huomenna nachodippikulholäjä, mutta katsoo mitä tuosta tulee kun se pitäisi juuri ennen tarjoilua värkätä...