5:2 dieettiä ja muuta painonpudotusta

Kategoria Ruoka, Yleinen | Tagit , , ,

Vielä ehtii rantakuntoon. Ruvettiin vaimon kanssa painonpudotushaasteeseen ja katsotaan josko vyötäröltä saisi vähän ylimääräistä pois. Molemmilla on liikuntapäivä (30-60min) joka toinen päivä, jonka aikana toinen katsoo lapsien perään. Yksi rajapyykki itselläni on päästä alle 80 kilon 20.9. mennessä. Pari viikkoa sitten painoa oli 86,5kg, ja nyt oikeastaan jo vähän harmittaa että ei tullut otettua "ennen"-kuvia ollenkaan.

5:2 dieetti

Vietin maanantaina elämäni ensimmäisen paastopäivän. Testaan siis 5:2 "hittidieettiä" jossa paastotaan kaksi päivää viikossa ja muina päivinä syödään normaalisti. Miehenä söin siis 600kcal päivän aikana. Tarkoitus ei ole jatkaa dieettiä loputtomiin, vaan saada parin viikon aikana hyvä alkusysäys pudotukseen. Täytyy sanoa että paastopäivä oli helpompi kuin aluksi oletin, mutta kyllä välillä hankalaakin oli. Varsinkin kun muut söivät vadelmapiirakkaa kun vieraita tuli kylään. Lopulta päivän menu oli seuraava

Aamiainen
Ruisleipä rasvalla ja kananmunalla (200kcal)

Lounas / Päivällinen
Jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua ja kananmuna (100kcal)

Välipala (kun muut söi sitä vadelmapiirakkaa)
Ruisleipä rasvalla ja omena (150kcal)

Iltapala
Ruisleipä rasvalla, tomaatilla ja kurkulla. Luksuksena teehen tilkka maitoa (150kcal)

Lisäksi join pitkin päivää teetä, vissyä ja vettä. Ruokajuomana aina vettä.

Jotta liikuntapäivät ei osu paastojen kohdalle, muutan itselläni dietin 6:2-muotoon. Eli kalenteri on paasto, liikunta, lepo, liikunta, paasto, ja niin edelleen. Ensimmäisen päivän menu oli ihan toimiva, mutta taidan jatkossa jättää rasvan pois leivän päältä ja syödä tilalla aina toisen leivän (70% kasvirasvalevitteessä saman verran kaloreita kuin ruisleipäpalassa).

Ennen paastopäivää painoa oli 83,8kg, paastoa seuraavana aamuna 82,5kg. Nyt pari päivää paaston jälkeen painoa oli tullut vähän takaisin, mutta fiilis on ihan hyvä eikä kuitenkaan ahmimiseen tullut sorruttua paaston jälkeen.

100 punnerrusta

Painonpudotuksen lisäksi toinen tavoite on saada tehtyä 100 yhtäjaksoista punnerrusta tuohon samaan päivään mennessä. Seuraan tässä onehundredpushups.com -haastetta. Sain alkutestissä kevyesti yli 20 punnerrusta, mutta mietin että en sittenkään kiirehdi liikaa eteenpäin vaan aloitin kevyesti 1. viikosta. Nyt on 1. viikko punnerrushaastetta takana ja hyvältä tuntuu edistymisen suhteen.

Muu treeni & yhteenveto

Punnerrusten ja paastoamisen lisäksi tulee tehtyä tietysti myös muuta liikuntaa, jotta vähintään puoli tuntia saa aina täyteen. Yksi lempilenkki on intervallijuoksu siten, että 600m välein vedän leukoja vähän vastaavalla idealla kuin tuo punnerrushaaste. Kaksi viikkoa sitten jaksoin juuri ja juuri kolme leukaa, eilen meni kahdeksan 🙂

Eli tuloksia alkaa vähitellen näkyä jokaisella osa-alueella, eikä tavoitteiden pitäisi olla mitenkään mahdottomia. Selvästi on apua siitä että ollaan vaimon kanssa molemmat tässä mukana ja liikuntapäivinä tsempataan toisiamme liikkeelle. Liikunta tuo kivasti myös omaa aikaa, jota lapsiperheessä ei koskaan liiemmälti ole.

Seuraava tulosraportti tiedossa parin viikon kuluttua.

 

Artikkelikuva CC blackbiscuits