Pätkäpaastoa - 5:2 dieettipäivien menut

Kategoria Ruoka | Tagit , , , ,

Huomenna koittaa paastopäivä #4

Kuten jo aiemmin blogasin, vietän muutaman viikon 5:2 dieettiä osana painonpudotusta ja muuta "elämäntaparemonttia". 5:2 dieetissä vietetään siis kaksi paastopäivää viikossa jolloin saa syödä vain 600 kaloria (naiset 500kcal). Sillä ei ole väliä mitä syöt tai mihin aikaan, kunhan päivän yhteismäärä ei ylitä tuota. Valmistautuessa ensimmäisiin paastoihin lueskelin paljonkin mitä muut ovat syöneet, mutta lopulta päätin optimoida oman dieettini omaa normaalia rytmiäni ja ruokatottumuksia ajatellen. Vältän siis kaikkia laihdutustuotteita, jauheita ja muita erikoisuuksia mitä normaalistikaan ei tulisi ostettua. Tällä dieetillä itselläni on lähtenyt 1,2-1,5 kiloa vuorokaudessa, josta yleensä osa on palannut takaisin paastopäivän jälkeen. Kuitenkin nettopudotus ~500 grammaa on ihan hyvä tulos kahdelle päivälle.

Liikun paastopäivänä normaalisti, mutta en kuntoile. Eli kävelen töihin ja leikin lasten kanssa. Työmatkoista ja kauppareissusta kertyy yhteensä noin 3-4km reipasta kävelyä.

Menu on ollut jotakuinkin seuraava.

Aamiainen (~8.00)

Ruisleipäpala kananmunalla ja kurkulla (145kcal)

Lounas (~12.00)
Omena ja banaani (140kcal)

Päivällinen (~16.00)

Iso salaatti (jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, kananmuna) (100kcal)
Ruisleipäpala kurkulla (70kcal)

Iltapala (~20.00)

Ruisleipäpala kananmunalla ja kurkulla (145kcal)

Kuten huomaat, tulee dieettipäivä myös halvaksi. Kolme ruispalaa, kolme kananmunaa, hedelmät ja salaatti eivät yhteensä maksa edes paria euroa. Näiden lisäksi juon vettä, teetä ja vissyä (SodaStream <3 ) pitkin päivää useamman litran. Nälkä ei pääse yllättämään oikeastaan missään vaiheessa päivää ja eikä seuraavana aamunakaan tee mieli ahmia vatsaa täyteen. Mikäli vielä meinaa nälkä tulla, voi kananmunista jättää keltuaiset pois sillä keltuaisessa on lähes seitsenkertainen määrä kaloreita verrattuna valkuaiseen. Tilalla voi syödä esimerkiksi ylimääräisen leivän tai enemmän valkuaisia. Myös naisten on helppo pudottaa keltuaisilla se 100kcal ero pois.

Huomasin myös että edellisen päivän iltapala vaikuttaa paastopäivään huomattavasti. Kannattaa siis edellisiltana syödä pari tuhtia leipää mahdollisimman lähellä nukkumaanmenoa. Ei tietenkään kannata ylimääräistä ahmia vaan ennemminkin yrittää siirtää iltapalaa myöhäisemmäksi.

Seuraavaksi kirjoittelen "100 punnerrusta" -haasteen etenemisestä. Aikataulussa ollaan mutta tiukkaa alkaa tekemään. Ehkäpä hieronta auttaisi. 

Lue myös aiempi juttu 5:2 dieetistä ja punnerrushaasteesta 

 

Artikkelikuva CC Ano Lobb