Käytätkö virustorjuntaa - ja suojaako se sinua?

Kategoria Kysely, Tietoturva | Tagit , , ,

Virustorjuntasovelluksia

En käytä virustorjuntaa. En ole käyttänyt yli kymmeneen vuoteen millään laitteistani. Ja ei, en käytä Linuxia vaan Windowsia. Ja tiedän ettei minulla ole viruksia, sillä ajan aina välillä ilmaisia selainpohjaisia skannereita läpi.

Lähes kaikilta tutultani virusturva löytyy ja moni ihmettelee miksi en itse sitä käytä sillä yleisen käsityksen mukaan se on varsinkin Windowsissa pakollinen. Oman kokemukseni taas virustorjunta on usein vain myyntimiesten tapa tienata muutama lisäeuro konepakettia myydessä. Toisaalta virustorjunta varmasti suoraa "peruskäyttäjiä" jotka surffailevat epämääräisillä sivuilla, mutta esimerkiksi äidilleni en ole torjuntaa laittanut kun tiedän hänen käyvän vain tietyillä sivustoilla.

Tehdään siis kysely. Kuinka moni käyttää virustorjuntaa? Suojaako se sinua? Julkaisen aiheesta toiseen jutun kunhan kyselytuloksia saan. Muista jakaa artikkelia eteenpäin jotta tuloksia kertyisi mahdollisimman kattavasti.

Käyttöjärjestelmäsi

Käytätkö virustorjuntaa

Oletko saanut virusta viimeisen kolmen vuoden aikana

Mikä näistä kuvaa sinua parhaiten?

 

Oma etukäteisarvioni on, että 99% Windows-käyttäjistä käyttää virustorjuntaa ja nämä 50/50 maksullisia ja ilmaisia. OS X ja Linux -käyttäjistä taas 99% ei käytä torjuntaa. Pian nähdään kuinka metsään tämä arvio menee. Toivottavasti vastauksia saadaan jotain kymmeniä, muista jakaa juttu kavereillesi!

 

 

 

Artikkelikuva CC Safoni Pasteur