Testissä Bluebiit 2RockeR Android-tabletti

Kategoria Android, Testi | Tagit , ,

Arvostelin 1,5 vuotta sitten Bluebiitin AAVA-tabletin, joka on siitä lähtien lähes päivittäin ollut luetuin blogaukseni. Tässä välissä olen myös kokeillut Bluebiitin 7" tabletteja, mutta koska itse en 7" tableteista suuremmin välitä ovat nämä jääneet lähinnä lapsille Pikku Kakkosen pelaamiseen.

Nyt sain käsiini Bluebiitin uusimman 2RockeR -tabletin. Laite on käytännössä kaikilta osin kuin päivitetty AAVA. 2RockeR sisältää jopa kaksi SIM-korttipaikkaa, kun edes yhden löytyminen 10" laitteissa on edelleen melko harvinaista. Mielenkiintoisena ominaisuutena tällä tabletilla voi myös soittaa, toki soittaessa kannattaa käyttää bluetooth-headsetiä. En usko että tätä oikeasti soitteluun käytetään, mutta toimii tietysti tarpeen tullen varapuhelimena jos omasta puhelimesta loppuu akku kriittisellä hetkellä.

 

Suorituskyky

Neliydinprosessori ja gigatavu RAMia pitävät myöskin - ainakin paperilla - tämän tabletin tehokkaiden laitteiden joukossa. Vaikkei Mediatekin piirisarjat olekaan niitä nopeimpia, ei tämä tablettia saa kovinkaan helposti hyytymään ja kaikki testatut 3D-räiskinnät pyörivät nykivättä.

Pientä Androidille ominaista lagimista on välillä havaittavissa, mutta ei mitään käyttöä haittaavaa. Sain testattavaksi myös käyttöjärjestelmäpäivityksen joka päivittää Androidin versiosta 4.2 versioon 4.4, mutta tätä päivitystä en ole vielä ehtinyt testaamaan. Uskon kuitenkin että uudella versiolla tabletti toimii vielä nopeammin sillä tuo päivitys koskee erityisesti suorituskykyä.

 

Näyttö

Näyttö on varmasti tämän tabletin heikoin osa. 1024*768 resoluutio on nykystandardilla melko vähän eikä näytön herkkyys ole lähelläkään esimerkiksi iPadin luokkaa. Toisaalta laitteen hintakin on eri luokassa, ja kalleimpana yksittäisenä komponenttina näytöllä on helppo saada hintaa alas. Tällä resoluutiolla 10" laitteessa on läheltä katsottaessa jopa yksittäiset pikselit nähtävissä, mutta normaalia käyttöä tämä ei haittaa.

 

Hinta-laatu -suhde

349€ ohjehinta on ehkä hieman kallis varsinkin jos tätä vertaa suoraan "kiinatableteihin". Suomalaisesta verkkokaupasta ostettaessa pitää kuitenkin muistaa että mukana saat myös tuen ja takuun laitteelle etkä ongelmatilanteissa jää oman onnesi nojaan.

Bluebiit myy usein laitteita suht hyvillä tarjouksilla ja myös tällä tabletilla on ollut melko agressiivista hinnoittelua julkaisukampanjoissa. Bluebiitin luvalla sain julkaista jo virallisesti päättyneen tarjouksen tämän blogin lukijoille. Tällä tarjouksella 2RockeR maksaa 249 euroa ja mukaan saa vielä Powerbank-laturin sekä Soundball-kaiuttimen (arvo yhteensä reilu 100e).

Siirry tarjoussivulle tästä

 

Yhteenveto

Bluebiit 2RockeR on riittävän tehokas tablet jokapäiväiseen käyttöön, jonka näyttö jättää vähän toivomisen varaa. Ei tämä laite iPadin tappaja ole, mutta toisaalta hintakin pyörii aivan eri luokassa. Tarjoushintaan ostettaessa hinta-laatu -suhde on todella kohdillaan.

+ 3G-yhteys
+ Tehoja riittävästi
+ Päivitettävissä Android 4.4
- Näyttö voisi olla parempi
- Satunnainen (Androidille yleinen) lagiminen