Testissä Bluebiit SlimPoppeR+ -tabletti

Kategoria Android, Testi | Tagit , , ,

Puoli vuotta sitten arvostelin edellisen Bluebiitin laitteen, 10" 2RockeR-tabletin. Nyt käsiin sattui heidän tuorein "tehomylly" SlimpoppeR+. Tässä laitteessa on Mediatekin 8-ytiminen prosessori sekä 7" laitteeseen melko huima 1920x1200 resoluutio. Muiden Bluebiitin tablettien tapaan tässäkin laitteessa on tupla-SIM ja 3G. Myös muut yhteydet on kunnossa (GPS, WIFI b/g/n, BT 4.0, FM-radio).

Suorituskyky

8-ytiminen prosessori kuulostaa kovalta, mutta valitettavasti monikaan sovellus ei osaa hyödyntää useampaa ydintä. Näin ollen suorituskyky ei välttämättä vastaa hurjimpia odotuksia, mutta toisaalta enpä ole saanut laitetta missään vaiheessa takkuilemaankaan. 1 gigatavu keskusmuistia riittää vallan mainiosti.

Suorituskykytesteissä laite asettuu suurinpiirtein samoille linjoille minun Nexus 5 -puhelimen kanssa. Tarkemman näytön ansiosta tällä pelailu on kuitenkin huomattavasti mukavampaa kuin puhelimen "pieneltä" 5" ruudulta.

Näyttö

Näyttöä arvostan laitteissa yleensä eniten, ja Slimpopperissa se on yksi parhaista joihin olen törmännyt. 1920x1200 resoluutioinen IPS-paneeli on tarkka ja kirkas missä tahansa valaistuksessa. Pienenä miinuksena täytyy mainita satunnaiset ongelmat kosketuksen kanssa; välillä tuntuu että näytön painikkeita pitää painaa vähän vierestä. Tämä saattaa myös olla tottumiskysymys.

Yhteenveto

Slimpopper on kevyt (260g) mutta silti laadukkaan tuntuinen tablet loistavalla näytöllä. Akku kestää muutaman tunnin raskasta pelaamista, mutta satunnaisessa käytössä yhdellä latauksella pärjää jopa yli viikon.

+ Näyttö
+ Akku ei kulu juurikaan jos laite käyttämättä
+ Sopiva kasa sovelluksia valmiina (jotka voi halutessa poistaa = ei bloatwarea)
- 8 ydintä lupaa vähän liikoja
- Satunnaiset painallusongelmat pienien nappien kanssa

Lue lisää laitteesta Bluebiitin sivuilta.